Facts and figures

Facts en figures zijn belangrijk voor ons. Ze geven zicht in de ontwikkelingen binnen en buiten de RAVU. Wat gaat goed, wat heeft aandacht nodig en wat is anders dan voorheen? Hieronder zie je facts en figures van 2020.

Aantal inzetten

Op basis van triage besluit de meldkamer ambulancezorg met welke urgentie een ambulance wordt ingezet.

96

Totale aantal voertuigen, dit zijn 3 eenheden meer dan in 2019.

Responstijd

De responstijd is de tijdsduur vanaf de aanname op de Meldkamer Ambulancezorg tot het moment dat de ambulance ter plaatse is. Voor A1 ritten is de landelijke norm 15 minuten en voor A2 ritten 30 minuten.

Zorgaanvragers

Zorgvragen komen via verschillende wegen bij ons binnen zoals: acute thuiszorg, psychiaters, verloskundigen, brandweer, politie en andere meldkamers. Onze vier belangrijkste zorgvragers zijn:

Specialisme per rit

Afgelopen jaar zijn onze ambulances het meest ingezet voor deze specialismes.

Leeftijd patiƫnt

Medewerkers RAVU

Onze medewerkers zijn onze grootste kracht. Met elkaar verzorgen wij het hele jaar door de ambulancezorg in de provincie Utrecht. Wij zijn continue bezig met het versterken van ons team en hebben regelmatig nieuwe vacatures openstaan. Is dit iets voor jou? Bekijk onze openstaande vacatures en solliciteer!

Verdeling naar leeftijd

38

In 2020 hebben we 38 nieuwe medewerkers aangenomen.

Ziekteverzuim

Afgelopen jaar is het ziekteverzuim ten opzichte van 2019 gestegen. Bijna 80 medewerkers kregen te maken met COVID-19.

11.100

In 2020 zijn de voorbereidingen getroffen om de nieuwe kleding te introduceren. Begin 2021 zijn er in totaal 11.100 nieuwe kledingstukken verstrekt onder het ambulancepersoneel.

2020 financieel